Baykuş Pisa'da


Didar ve annemle yaptığımız kısacık İtalya kaçamağını ne zamandır yazmak istiyordum, kısmet bugüneymiş.
Bir haftasonu kocaları evde bırakıp kız kıza düştük yollara.  İlk durak olarak Didar'ın daha önce bir kaç yıl yaşadığı Pisa’yı seçtik.
Arabayı şehir içerisinde açık bir otoparka parkedip, tıngır mıngır Didar’ın peşinde Pisa sokaklarına daldık. Bir yandan sohbet edip bir yandan sokakları incelerken bir anda Pisa kulesi olanca yamukluğuyla eski binaların arasından sıyrılıverdi.


Bu arada ben sürekli olarak o kuleyi ittirirkenki ünlü pozu ne taraftan vermem gerektiğini kestirmeye çalışıyordum.
Önce kulenin yanındaki kiliseyi şöyle bir gezdik. Beni çok etkilemedi açıkçası, herhangi bir kiliseden farkı yoktu.


Sonrasında şu ünlü kule ittirmece fotoğraflarının çekildiği tarafa gittik.. O anki manzarayı görmeniz lazımdı bir sürü insan elleri havada, kuleyi orasından burasından itme pozu veriyor. Bir kaç denemeden sonra başarıya en yaklaştığım fotograf şuydu:


 Bir de daha sonra çektiğimiz fotoğraflara bakarken şuna çok güldüm (Arkadaki çocuğa dikkat):



 Bu misyonu tamamlamanın hafifliğiyle Pisa gezimize devam ettik.  Birbirine bitişik evleriyle  sıcacık bir havaya bürünen tipik İtalyan sokaklarını arşınladık. Bu evlere de dışardan bakması pek keyifli ama içinde yaşamak öyle olmasa gerek diye düşünmekten kendimi alamadım.







Bir sokakta karşılaştığım şu manzara bana hiç yabancı gelmedi  J  :



 Sonra Didar bizi 1810 yılında kurulan devlet üniversitesine (Scuola Normale) götürdü. Bizim üniversitelere pek benzemiyor ne dersiniz?


 Bir şehri hissetmek için  sokaklarında başıboş dolaşmak en iyi yoldur diyerek , yürümeye devam ettik ve tam güneş batarken Arno nehrinin kıyısına vardık.
Arno çok  cömertti, binbir rengi pırıl pırıl sularına çalarak karşıladı bizi.




Manzaranın  tadını çıkardıktan sonra, hava da kararınca bir İtalya gününü olması gerektiği gibi sonlandırdık ve kendimizi  Napoliten bir pizzacıya attık!

Ben roka ve kurutulmuş etli pizza söyledim fakat biraz hayalkırıklığına uğradım. Olsun, bir kusur pizza olsun! 


2 yorum:

  1. Bende ,İtalyayı çok merak ediyorum.İnşallah gitmek bana da nasip olur :)Blogunuzu takibe aldım bana da beklerim İstanbuldaki farklı mekan ve lezzetlerle ilgili paylaşım yapıyorum .Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz! Umarım bir gün yolunuz düşer Pisa'ya. Hemen geliyorum blogunuza.

      Sil