Baykuşlar ve Diğerleri

Bundan 3 yıl önce Yener'in askerliği Şırnak'a çıktığında mahvolmuştum. Hani Şırnak hakkında çok bir şey bilmiyordum ama o güne kadar duyduğum, okuduğum bütün o :
''Şırnak'ta ... asker şehit düştü.'',
''Şırnak'ta hain pusu'' haberleri bir bir beynime hücum ediyordu. Ben ne kadar ağlayıp zırladıysam Yener o kadar sakindi. Eh bana da silkinip kendime gel'miş' gibi yapmak düştü ve Yener birliğine teslim olmadan önce Türkiye içerisinde ufak bir  geziye çıkmaya karar verdik.

Adana'dan başlayıp Kapadokya, Kayseri ve son durak olarak da Ankara'ya uğradık. İşte bu postun baş kahramanı da Ankara'da tesadüfen karşılaştığım o 'Masal dükkanı'. Şimdi nereden duydum, adresini nasıl buldum hatırlamıyorum ama elimde bir adres, peşimde Yener ve Ankara'da yaşayan kadim dostum Umut ile Pirinç Han'daki Antikacılar çarşısında Baykuşlar ve Diğerleri Koleksiyon evini arıyordum. Oldum olası baykuşlara özel bir ilgim vardı ama bir kaç saat sonra bu ilginin iyice katmerleneceğini henüz bilmiyordum. Koleksiyon evinden içeriye ilk adımımı attığım anda oranın içinde olduğumuz dünyaya ait olmadığı hissine kapıldım. Her tarafta dünyanın 4 bir yanından özenli bir çabayla toplanmış çoğunluğu baykuş olmak üzere bir dolu masalsı obje vardı. Koleksiyonun sahibi Ahmet bey hemen yanımıza geldi ve bize Baykuş tutkusunu, baykuş objelerini nasıl toplamaya başladığını büyük bir tutkuyla anlatmaya başladı. Neler anlattığını yazmayacağım, kimbilir belki sizin de yolunuz düşer bu masal diyarına; gri gökyüzünden, sıradan
iş günlerinden, sıkıcı insanlardan bunaldığınız bir gün soluklanmak istersiniz ve giriverirsiniz kapısından içeri, hafif tozlu yüzlerce değişik ''yaşanmışlığın'' arasında kendi ağzından dinlersiniz hikayesini Ahmet Beyin.

                       Fotograf: Koleksiyon Evinin facebook sayfasından alınmıştır.

Bu yazıyı da Ahmet Bey'den bir cümleyle bitireyim:

''Burada bulunan tüm objelerin bir öyküsü var ve onlar satıldıkça yeni sahipleriyle birlikte hikayelerini sürdürüyorlar.''

Baykuşlar ve Diğerleri Koleksiyon Evi'nin facebook adresi için tık!
Ahmet Bey'in röportajı için tık!

4 yorum:

  1. Baykuş merakınızın nereden geldiğini çok merak ettim. Tam baykuş seven duyduğum ilk kişisiniz diye yazacakken o baykuşlu dükkan çıktı karşıma. :)) Şimdi tıklayıp inceleyeceğim merak ettim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genelde uğursuz denilir güzelim bilge baykuşa, ben hep sevmişimdir o ben herşeyi biliyorum sen de kimsin ki bakışlarını ama bu koleksiyon evi bu sevgiyi tutkuya dönüştürdü diyelim ;)

      Sil
  2. Baykuşlara ben de oldum olası bayılırım. Bizim eski evin çatısında bir kukumav ailesi var. Onları izilemek büyük keyif benim için. Hele yavruları öyle şeker ki. Bu yıl henüz görünmediler. Sanırım havaların iyice ısınmasını bekliyorlar yuvalarından çıkmak için. Onların başlarını 360 derece çevirebilmeleri inanılmaz gelir bana.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahhh Gulsum hanum, ne kadar cok ozendim size bilemezsiniz. Keske forograflarini ekleyebilseniz. Sevgiler.

      Sil