Çekiliş Yok!

Son zamanlarda bir çok blogda bir çekiliştir gidiyor. Üstelik bu çekiliş postlarından doğru dürüst yazılar okuyamaz olduk. Benim hiç hoşuma gitmiyor bu durum açıkçası.
Belki blogumu yeni açtım ama uzun süredir bir blog okuyucusuyum ve bugüne kadar hiç bir çekilişe katılmadım. Bu çekiliş olayının neden hoşuma gitmediğini kısaca açıklayayım:
Çekiliş kim ne derse desin izleyici sayısını çoğaltmak için yapılan bir aktivite. Bloggerlar çekilişe katılma hakkını vermek için çoğunlukla bloglarına izleyici olunması şartını koşuyorlar. İkinci olarak da katılımcıların çekilişi kendi sayfalarından duyurmasını istiyorlar ve bir anda çekilişe katılmak isteyen bir sürü insan bloga üye oluyor. İşte benim takıldığım nokta da bu! Bir kere ben sırf bir hediye kazanmak için insanların bloguma üye olmasını istemem. Bir çok insan var ki sadece çekilişler için bütün bloglara üye oluyorlar. Eh yazdıklarımla ilgilenmeyen, okumayan 100 lerce üyeyi ne yapayım ben...
Bir kitap yorumlama bloğunun yilda bir kere kitap çekilişi yapmasını (bir dolu şart koymadan, karşılık beklemeden) anlarım ama böyle tüm bloglarda sürekli bir çekiliş hali görmekten sıkıldım!
Bloglarda kaliteli, özgün yazılar okumak istiyorum, sürekli çekiliş ilanlarından artık gına geldi.
Hepinize iyi geceler! Eski blog günlerine dönme dileğiyle...

9 yorum:

  1. Kalemine sağlık! :)
    Uzun zamandır benim de dillendirmek isteyipte, bir türlü cesaret edemediklerimi çok güzel anlatmışsın. Sana kesinlikle katılıyorum. Bilhassa su "Reklam" olayına da çok kızıyorum. Blogumu açtığımda bir bakıyorum, 30 tane blog arka arkaya alakası olmayan bir olayı bire bir kopyalayarak, bloguna konu etti. Yok muhteşem elektrik süpürgesi, yok high speed bilgisayar vs. Hadi blogla alakalı olsa yine anlayacağım. Ama öyle bir şirketin hazırladığı yazıyı köru körüne kopyalayıp, yapıştırmak çok üzücü bir durum bence. Bari ürünü gerçekten deneseler de kendi (!) yorumlarını paylaşsalar bizimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Salkim Sacak Yasemin Yagmurlari, oncelikle sana Yasemin diyebilir miyim? Sorma o reklam postlarina ben de bozuluyorum. Bir cok blogda ayni gun ayni yaziyo gormek cok sıkıcı bir durum. Benim gibi dusunen biri oldugunu gormek ne kadar guzel :). Yorum yaptigin ve beni yalniz birakmadigin icin tesekkurler.

      Sil
  2. Ilk basladıgımda

    blog gercekten yazı paylasımıydı
    dusunce paylasımıydı

    gıderek degısımler yasandı ve gunumuz boyle....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her mecrada oldugu gibi burada da eski gunleri ozluyoruz desene sevgili Oyku.

      Sil
  3. Çekiliş konusunda benim içimden geçirdiklerimi dile getirmmişsin. Ben de sırf bu yüzden aklımdan bile geçirmedim çekiliş yapıp hediye vermeyi. Blogumu takip edecek olanlar yazılarımı beğendikleri için etsin istedim. Az olsun öz olsun :) Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanirim bir cok kisi bu durumdan rahatsiz. Seninde soyledigin gibi takipciler yazdiklarimizi begenmedikten, okumadiktan sonra isterse 156873 takipcimiz olsun neye yarar ki? Sevgiler.

      Sil
  4. Merhaba:)
    ben de bu çekiliş kampanya kısmından rahatsızım
    daha kaliteli,faydalı paylaşımlara..
    sevgiler

    YanıtlaSil
  5. ben de paylaşımlarına dahil olmaya geldim
    yeniden yine
    merhaba:)

    YanıtlaSil