Annecy gezisi


İşlerimizin yoğunluğundan uzun zamandır sevgilimle (ki kocam da olur kendisi) başbaşa bir şeyler 
yap-a-mıyorduk. Bir süredir haftasonu geldiğinde salondaki koltuğa devrilip film izliyor ya da en fazla öteberi alışverişine gidiyorduk. Cumartesi günü havamız değişsin diye Annecy’ye gitmeye karar verdik. 

Annecy Fransa’nın Savoie bölgesinde gölün kenarında ufacık bir kent. Ben bir masal dünyasına benzetiyorum. Şirin,romantik, sıcacık bir yer. Bizim Fransa-İsviçre sınırındaki evimize arabayla yaklaşık yarım saat uzaklıkta. Dolayısıyla gri Cenevre’den ve bitmek bilmeyen hayat koşuşturmasından yorulduğumuzda kendimizi yarım saat içinde atabileceğimiz bir masal kenti.

Arabamızı göle yakın bir yere park edip göl kıyısında yürüyüşle başladık Annecy gezimize. Çimlere yayılmış insanlarıyla, köpeklerini gezdirenlerle, bisiklet sürenlerle ve gölü seyreden sevgililerle her zamanki gibi içimizi açtı Annecy.



Gölün etrafında şöyle bir turladıktan sonra eski şehirine doğru yürümeye başladık. Bir kaç butikten ufak tefek şeyler aldık ve eski evlerin nasıl bu kadar güzel korunduğuna bir kere daha hayran kalarak sokaklarında başıboş  serserilik ettik.






Saat 18:00 gibi karnımız acıkmıştı, yemek servisine başlamış bir restaurant bulma derdine düştük. Burada Türkiye’deki gibi her karnınız acıktığında istediğiniz restauranta gidip yemek yiyemiyorsunuz. Adamların her şeyleri gibi yemek servisi saatleri de kurallara bağlı. Her restaurantın kendisine ait bir mutfağı açma saati var. Yani öğleden sonra 2 gibi acıkırsanız ya da 5 gibi , kendinizi marketten söylene söylene sandiviç alırken bulabilirsiniz. Neyse biz ufak ve geleneksel tarzda döşenmiş bir restaurant bulduk: ‘la Salle des Gardes’



Uzun bir süredir canımız Fondue istiyordu. Bilmeyenler için fondue kac kişi olursanız olun ortaya getirilen bir tencerenin içinde eritilmiş peynir, şarap ve eğer isterseniz mantardan oluşan bir yemek. Küçük ekmek parçalarına fondue çatallarını batırıp çatallarınızla tencerenin içinde peynir avına çıkıyorsunuz J Çatalınızın ucundaki ekmeği kabın içerisine düşürmek de ayıp sayılıyor. Neyse mantarlı fondu, patates ve salata ısmarladık yanında da beyaz şarap istedik.



Fondue yediğim lezzetli fonduelerden biriydi fakat porsiyonu normale göre çok azdı. Açıkçası biz pek doymadık ama salatalar ve patateslerin desteği ile mide gurultularımızı bastırabildik! 

Fiyatlar Cenevre standartlarına göre ucuz Annecy içinse normal diyebileceğimiz düzeydeydi. 


Bu uzun zamandır başbaşa dışarda yediğimiz ilk yemekti ve karnımızdan çok ruhumuzu doyurdu diyelim J .

2 yorum:

  1. ama benimde canım istedii fondue:) ne güzel de gzmiştik Annecy de :)

    YanıtlaSil