Bir Efsaneydi Efsaneydi 90'lar da Çocuk Olmak #2

Evet 90'ları özleyen sevgili nesilim ve merak eden tinimini yeni nesil (biliyorum artık tiniminiliğiniz kalmadı sizler de kocaman oldunuz.), serimizin bu ikinci bölümüne hoşgeldiniz efendim.
Bakalım tozlu raflardan neleri çıkaracağım bugün önünüze:

Cadı Sila desem mesela? Evet, Hügo'nun ailesini kaçırıp kafese tıkan o vamp kadın! Oyunda hügo ölünce Sila'nin o siyah tırnaklarıyla tırnaklarıyla tık tık tık bilgisayarın camına vurma sesi hala kulaklarımda!


Bilgisayar oyunlarından başlamışken, atari salonlarıyla devam edelim. Atari salonlarında harçlığımızın yettiği kadar jeton alır, oynayacağımız oyunun sırasına geçer, bizden önce oynayanları izlerdik. Efsane oynayanlar olurdu. O sıralarda beklerken birileri mutlaka 'Ahmet var ya Street Fighter'da oyun sonu getiriyor, hem de her oynadığında' derdi. Bu arada ben de Chun-Li ile oyun sonu getirirdim :)


90'larda çocuk olup He-man veya She-Ra izlemeyeniniz var mıdır aranızda? Arada ortak bölümleri de olurdu bu çizgifilmlerin. Genelde kızlar She-ra'yı, erkekler ise He-Man'i ''daha çok!'' severlerdi.


Tabii ki Taso'ları unutmadım. Bütün çocuklar taso toplarlardı. Sonra da bulduğumuz ilk merdivenin basamaklarına oturur tasolarımızla oynardık. Tasonuz başka bir tasoyu 'Yerdi.', artık yediği o taso da sizin olurdu. Taso'ların en makbulleri çizgi film karakterlerinin etrafında halkalar olanlarıydı. Bunlara galiba 'Mega Taso' gibi bir şey derdik. Yanlış hatırlıyorsam düzeltin lütfen.


Su savaşları yapardık bol bol. Bazen hortumlarla, bazen pet şişelerle, bazen poşetlerle bazen de yüzüklerimizle! Bu yüzükleri hatırlayan var mı aranızda?


ve sevgili Çimkafa'lar! Çimkafa adamları unutmak mümkün mü? Bu adamcıklar keltoşken alınır, saçları çıksın diye itinayla sulanırdı.


Bu seri 90'lara dair tüm özlediklerimi paylaşana kadar devam etsin istiyorum. O kadar çok şey özlüyorum ki, daha uzunca bir süre okuyacaksınız sanırım :)

Hamiş: Bugün pazartesi ve 'Vidyo'larla haftanın çetelesi' serisini yayınlama günüm, farkındayım. Fakat vine videolarını direkt olarak blogda paylastigimda, blogu oldukça yavaşlattıklarını farkettim.  Bu yüzden yeni bir yöntem düşünene kadar Vine serisini erteleyeceğim sanırım.

10 yorum:

  1. Cadı Sila, Taso ve Street Fighter'ı hatırlıyorum :D 95 doğumlu olunca biraz 90'dan biraz 2000'den almışım ben ya, ne oralıyım ne buralı valla tüh :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Artik devir 95 lilerin devri, bizden gecti, sira size geldi Anna :)

      Sil
  2. Street fighter aşkına az para harcamamıştım atari salonlarında :)

    YanıtlaSil
  3. 2000 de doğmama rağmen bunkarın çoğunu yaşadım özellikl hugoyu çok izlerdiiiim.Be eğlenceli günlerdii ^o^.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hugoyu daha sonra televizyonda da cok gosterdiler. Simi ben 90 lari ozluyorum ya, pesinen soyleyeyim sn de ilerde 2000 leri ozleyeceksin ;)

      Sil
  4. Hepsini hatırlıyorum güzel bir geri dönüş oldu bu..
    :)

    YanıtlaSil
  5. Hepsini hatırlıyorum. Cadı Sila hayatımda tanıdığım ilk kevaşe, Street Fighter ilk oyunum, taso ilk kumarım, su yüzükleri ilk savaşım ve çim adam büyümesine değer verdiğim ilk şeydi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel anlatmışsın :) Cadı Sila'da hakikaten kevaşeydi hani :)

      Sil