Chez Ma Cousine

Cenevre çok pahalı bir şehir. Dışarıda ortalama bir yerde yemek yemek isterseniz, çoğunlukla kişi başı en az 25-30 CHF (50 TL) yi gözden çıkarmanız lazım. Neyse ki tek tük de olsa hem uygun fiyatli hem de lezzetli yemekleri olan lokantalar da var.
Bunlardan bir tanesi de Chez Ma Cousine.  Salataları ve tek tip çorbasını saymazsak menüsünde ana yemek olarak sade ve sadece kızartılmış tavuk var.  Yani tek bir şey yaparım ama güzel yaparım diyen yerlerden. Biz ara sıra evde yemek olmadığında ve canımız tavuk istediğinde gidiyoruz bu tavukçuya. Bu akşamüstü biraz yürüyüş yapıp açılalım diye Yener ve yıllanmış dostumuz Özgün ile Cenevre'ye inmiştik. Pek sevgili yağmur tam biz göl kenarında avare avare yürürken bastırdı sağolsun. Hem yağmurdan kaçalım hem de karnımızı doyuralım diye kendimizi Chez Ma Cousine'e attık.

Az önce de söylediğim gibi menüde tek seçenek var ki bu restaurantlarda menüye bakıp yemek seçene kadar sıkıntıdan doyan biri için çok güzel bir durum. Ohh kafan rahat. Bir yemeği seçince aklın diğerinde kalmıyor. Garsona pizza sipariş ederken, gözünün önünden soslu makarnalar resmi geçit töreni düzenlemiyor. Vermen gereken tek karar ne içeceğin ki o da pek zor olmasa gerek.

Yarım tavuk, patates kızartması ve yeşil salata bir arada geliyor. Tavuğun yanına isterseniz kendi hazırladıkları özel kahverengi bir sos da getiriyorlar. Ben pek sevmiyorum... Biz her gittiğimizde doymuş ve memnun kalmış olarak ayrılıyoruz. Nitekim bugün de öyle oldu. Yener ve Özgün'ün yüzlerindeki ifadeden de belli oluyor sanırım.


Aranızda yolu Cenevre'ye düşenler olursa: tam da eski şehrin merkezindeki bu küçük restauranta bir şans verin derim.

Hamiş: Menü 14.90 CHF.
Internet adresi: http://www.chezmacousine.ch/

10 yorum:

  1. Yüa ifadeleri müthiş. Hem de daha tabağın çoğu duruyor. Bittikten sonraki halini de resmedersen daha iyi bir fikre sahip oluruz. :)) Bu arada takipçiniz oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet haklisiniz, henuz bir iki catall almisken cekiverdim fotograflarini. Guzel fikir, bir dahakine oncesi sonrasi yapayim olmazsa :) Selamlar.

      Sil
  2. Afiyet bol seker olsun canim foto cok güzel mutlu yüzlü gülenler olunca yemek her yerde de olsa yenir decem ama iste bazi yerler dedigin gibi biraz cep yakiyor bizde de böyle bir durum var tabii, sana sevgilerimi gönderiyorum canim ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkurler gugu'cum! Ilk zamanlar her seyi Turk lirasina ceviriyordum. Hic bir sey alasim, yiyesim gelmiyordu :)). Neyse ki artik biraktim bu huyumu. Sevgiler.

      Sil
  3. böyle postlar biz gezmeyi sevenler için çok
    güzel. daha fazlasını bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten blogun kurulus amaci buydu, ben de vakit buldukca gezmeyi ve bunlari paylasmayi cok seviyorum :)
      Sevgiler.

      Sil
  4. evet yüz ifadeleri gerçekten memnun (:
    ben tavuğa bayılırım bu araadaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onlarin yuzune baktikca benim de gulesim geliyor. Pazartesi pazartesi ozellikle iyi bir terapi yontemi :)

      Sil
    2. hehe evet pazartesi sendromunu yenmeye iyi gelir bu ifadeler :)

      Sil
  5. Grup olarak karınlar doyacagı icin güzel bir tebessüm ifadesi var yüzlerinde :) eğlenilmişe benzior..

    YanıtlaSil