Kahrolsun bağzı! şeyler

Herkese selam!

Biliyorum bir süredir burayı epey ihmal ettim fakat Türkiye böyle bir süreçten geçerken içimden hiç yazmak gelmiyor.

Bir yandan çok mutluyum: İnsanlar dinlerine, ırklarına, siyasi görüşlerine, tuttukları takımlara göre birbirlerini ötekileştirmeden omuz omuza bir direniş içine girdiler, ki bu direnişin sadece sökülecek ağaçlar için olmadığında artık hepimiz hemfikiriz sanıyorum.

Biz böyle bir milletiz işte, içimizde tutar tutar sonra bir anda patlarız. Günlük hayatımızda da bu böyledir. Önce bir ya sabır çekeriz sonra içimizden 10 a kadar sayarız, yapma güzel kardeşim deriz, hala devam ediyorsa kimse tutamaz bizi, vay karşıdakinin haline. Bakınız: ünlü Oğlum bak git videosu.

İşte insanlar tüm o ananı da al gitleri, şehidimize kelle diyen zihniyeti, sokaklarda birbirlerine sarılıyorlar diye uyarılan sevgilileri, milli içeçeğimizin ayran ilan edilmesini ve ardından alkole gelen kısıtlamaları, demokrasinin hiçe sayılmasını, başbakanın halkına kulaklarını tıkamasını, ben canım ne isterse yaparım siz de kim oluyorsunuz tavırını,özgürlüklerinin kısıtlanmasını, daha nicelerini ne kadar küçük çiğnerse çiğnesin sindiremedi ve kocaman bir tükürükle muhatabına geri iade etti.

Bir yandan çok endişeliyim: Gözünden olanlar, astım krizi, kalp krizi geçirenler, ölesiye dövülenler ve ölenler...ve belki de beni en çok korkutan şey polisin tavrının altında yatan o gizli nefret...


Bir yandan da içimi kaplayan kocaman bir belirsizlik duygusu var: Tüm bu direniş boyunca karanlığın sonundaki o ışığa ulaşabilirsek bizi ne bekliyor?

Ya işte böyle karışık duyguların birinden diğerine yolculuk yapmaktayım günlerdir. Türkiye'deki arkadaşlarımla haberleşmekten, direnişin son dakika haberlerini takip etmekten telefonumla çok özel ve seviyesiz bir ilişki içine girdim. Üstelik telefonun hiç durmayan bikbik sesinden Yener tahammül sınırının ''Ya sabır'' eşiğinde.

Son olarak twitter da paylaşılan şu fotoğraf ve yorum bugün beni çok güldürdü. Doğru söze ne denir:

''Apolitik gençliği sokağa döktünüz, slogan da bulamıyor.''

İlgili tweet için TIK!


2 yorum:

  1. Doğru hakikaten. :) Güzel şeyler için güzel olmayan şeyler yaşadık ve beni en çok korkutan diğer ülkelerin olaylara olan desteği. Ülkemizin siyasileri de çıkarları olduğundan olaylara sessiz kalınca istenmeyen çok şey oldu. Arada meclisten geçirdikleri yasalar yanlarına kar kaldı sanırım ama gözleri de korktu umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Mayhoş Elma, diğer ülkelerin desteği, bizim siyasilerin akıl almaz tavırları, yaşanan vahşet... Kötü günlerden geçiyoruz, umalım ki istediğimiz güneşli günlere uzanan bir yol olsun bu.

      Sil