Simit-Ayran

Gurbette yaşayanlar bilir, insanın canı bazen çok alakasız bir anda, normalde hiç aramayacağı bir yiyeceği çekiverir.

Benim canım da bugün fena halde şöyle taze simit ile ayran çekti. Türkiye'de yaşayan biri için ne kadar basit bir istek değil mi? Çık sokağa 20 adım at hemen bulursun alabileceğin bir yer. Burada ne  yazık ki durum biraz farklı. Neyse ki Yener bir Afgan markete götürdü beni de kavuşabildim kendilerine. Ne simit simit gibiydi, ne de ayran...Olsun en azından nefsimi köreltmeye yetti!


12 yorum:

  1. Gurbette olmak mı dedin:( anne yemeklerinden uzak olmak en fenası ben de geçen annemin kurabiyesini çekti canım bir sürü pastaneye gittim ama hiç birini beğenmedim:/ anne eli gibi olmuyor hiç bişey

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin arayışın çok daha zormuş Zuhal :) anne yemeği gibi olamaz hiç bir şey.
      Sevgiler.

      Sil
  2. Yaaa üzüldüm ama ben şimdi :(

    Ber adresini kargo yapalım sana, ne dersin
    :)

    YanıtlaSil
  3. Valla miiii :)))
    Cokk sevindirik oldumm, dusunmen bile mutlu etti beni, cok tesekkurler!

    YanıtlaSil
  4. herşeyde böyle değil miyiz :)
    yanımızda gözümüzün önünde olanın kıymetini bilemeyiz çoğu zaman..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklisin. Hep boyleyiz. İsin kotusu boyle oldugumuzi bildigimiz halde degistirmek icin bisey yapmiyoruz . İnsanoglu boyle diyip sucu dogaya atayim :)

      Sil
  5. Simit dedin, ayran dedin, bulamadım istediğim gibi dedin, siz orada 2 adımda bulursunuz dedin ya, içim bir acıdı:)
    Benim için simitin yegane aşkı taze demli, ince bellideki çaydır. Bunun yoksunluğunu yaşamanın ise ne büyük bir eksiklik olduğunu tahmin edebiliyorum.
    Keşke buradan oraya gönderme şansım olsaydı:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Simit ve cayi da cok severim :)
      İnsan uzakta olunca ulkesinden, alistigi tatlardan, her daim bir seyleri ozluyor. Kimi zaman can erigi, kimi zaman simit , kimi zaman anne corbasi cekiyor cani. Sonra boyle yanindan bile gecemeyecek birseylerle nefsini koreltmeye calisiyor. Cayinizi yudumlarken simidinizden bir parca da beni icin issirin bir daha ki sefere :) Sevgiyle...

      Sil
  6. Evet canim cok dogru türk reklamlarinda görüyorum bende bundan istiyorum diyorum bazen herseye insan kolaylikla ulasamiyor birde diger taraftan bakinca nedense ailece türkiyeye gittigimde cocuklarim hic birseyi begenmiyorlar bu niye böyle bu niye öyle tat konusu ne kadar da olsa cok fark ediyor mesela türkiyedeki lahmacunlar bizim agzimiza hic girmiyor cok tuhaf kokusu var buraya kiyasla cok farkli ben böyle düsünüyorum sevgilerimle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gugu'cum insan alistigi tadi ariyor. Cok haklisin. Ben de buradaki lahmacunlari yiyemiyorum mesela kayis gibi tatsiz tuzsuz geliyor. Turkiye'dekileri ise tek lokmada goturebilirim :)
      Sizinkinin tam tersi yani.
      Sevgiler <3

      Sil